1993: Oprichting Deleye Food
Carlos Deleye, de huidige CEO van Deleye Products, was in zijn jonge jaren bakker. In 1993 koos hij ervoor om zich verder te verdiepen in wat toen zijn absolute specialiteit was, dus richtte hij Deleye Products op. Onder die naam bracht hij een uniek en vernieuwend concept op de markt: diepgevroren, geraffineerde desserts. In 2009 verhuisde Deleye Products naar een groter pand dat ook in Moeskroen gevestigd is.
1996: Oprichting Didess
Patissier Dirk Peeters start Didess, een afkorting van Dirk Desserts, in een kleine bakkerij in Gierle. Hier begint hij met het bakken van verse boterkoekjes en mini cakes voor restaurants in de buurt. In 1999 verhuist Didess naar een groter pand en in 2005 investeert Didess in de bouw van een gloednieuwe bakkerij aan de rand van Gierle, die voldoet aan de nieuwste eisen en die ruimte biedt voor verdere uitbreiding.
2013: Opstart Frozen Elements
Deleye en Didess, twee vaste waarden op het vlak van patisserie, hebben de handen in elkaar geslagen om geïnspireerd door Roger van Damme tot Elements te komen. Elements is het resultaat van een intensieve culinaire zoektocht gedreven door het verlangen naar vernieuwing. Een vernieuwing in alles wat met desserts en patisserie te maken heeft. Want hoewel de expansieve tendens van onze huidige eetcultuur al heel wat innovaties met zich meebracht, bleef de dessertkaart nagenoeg ongewijzigd.
2013: Frozen Elements wint de Horeca Expo Innovation Award
In 2013 winnen Roger van Damme, Carlos Deleye en Dirk Peeters met hun unieke dessertconcept ‘Frozen Elements’ de Horeca Expo Innovation Award.
2014: Frozen Elements en Diamond Collection vallen in de prijzen met twee Gouden Tavola’
Ook op de Tavola in 2014 valt Frozen Elements in de prijzen, samen met het kant en klare dessertconcept, Diamond Collection.
2017: Roger Van Damme wordt ' The Best Pastry Chef in the world'!
Van chef-patissier tot sterrenchef, Roger van Damme kan op zijn minst een buitenbeentje in de culinaire wereld worden genoemd. Sinds de jaren ’90 is zijn zaak Het Gebaar in Antwerpen een gevestigde waarde, geliefd om zijn heerlijke desserts en originele lunchsuggesties. Dessert Trofee, Coupe du Monde, Guardian Pastry Award, Chef van het Jaar, Michelinster en als kroon op het werk ‘BEST PASTRY CHEF OF THE WORLD’. Roger van Damme heeft zijn strepen ondertussen verdiend. Het mag dus een eer genoemd worden dat we voor Elements met hem kunnen samenwerken.